Waarop moet je letten bij de aanschaf van houten jaloezieën?

In een woonhuis worden tegenwoordig vaak jaloezieën voor een raamdecoratie gekozen. Een raamdecoratie moet je niet onderschatten. Een goede raamdecoratie draagt bij aan de uitstraling van de woning. Het moet een passend geheel zijn. Voor een raamdecoratie kan bijvoorbeeld de keus worden gemaakt uit; gordijnen, rolgordijnen, vouwrolgordijnen, verticale lamellen en jaloezieën. In de eerste plaats waren het vooral de kunststof jaloezieën die erg in trek waren. Ze kunnen eenvoudig worden bediend. Je kunt ze door middel van een koord optrekken en laten zakken. Je kunt de stand van de lamellen beïnvloeden, waarmee je de inkijk kunt regelen. Omdat deze kunststof lamellen erg smal zijn, is het schoonmaken van de lamellen een vervelend karwei. Daarom ging men over naar een ander soort jaloezieën en bracht men de houten op de markt.
Houten jaloezieën
Deze zijn breder dan de kunststof jaloezieën. Ze hebben een robuustere uitstraling. Ook deze lamellen kun je kantelen en de inkijk beïnvloeden. Omdat de lamellen breder zijn, zijn ze veel gemakkelijker schoon te maken. Op diverse lifestyle webshops kun je veel informatie krijgen over deze soort lamellen. Je kunt bijvoorbeeld de webshops van mijnhoutenjaloezieen.nl bekijken. Er zijn een aantal punten, waarbij je bij een bestelling rekening moet houden, als je ze via de webshop besteld.

Breedte
Er zijn altijd wel een aantal standaard lamelbreedtes verkrijgbaar. Voor houten jaloezieën is deze de 50 mm en 63 mm. De lamelbreedte is afhankelijk van de smaak van de persoon. Wanneer je kiest voor een wat luxere uitstraling zal je al snel de 63 mm kiezen. Er zijn voor het meten een aantal aandachtspunten. Je kunt op internet een filmpje bekijken hoe je de breedte moet opmeten. Kom je er niet uit, moet je altijd even contact opnemen om problemen achteraf te voor komen.

De kleur
Wanneer je niet weet welke kleur je moet nemen, kun je daarvoor eerst inlichtingen inwinnen. Het moet een passend geheel zijn met de inrichting van je huis.

De bediening
Je moet aangeven aan welke zijde de jaloezieën bedient moeten worden. De bediening bestaat uit een trekkoord en een tuimelstang. Ook moet je aangeven of je een ladderband wilt hebben of een ladderkoord.

Conclusie
Wanneer je van plan bent om houten lamellen te gaan gebruiken moet je zeker weten wat je wilt hebben. Wanneer je niet weet wat je wilt hebben vraag dan altijd eerst om inlichtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *