Tips voor het creëren van een mooie tuin

polyester-plantenbakken

Tuintrends

De ontwikkelingen wat tuintrends betreft zijn een beetje vergelijkbaar met 2015. Het moestuinieren blijft actueel en we willen buiten meer betrekken bij binnen. Het buitenleven blijft belangrijk voor de moderne mens met zijn drukke baan. In het weekend lekker ontspannen in een tuin waar misschien wel wellness aanwezig is of een lekker zwembad om te ontspannen. Ook op een klein balkon kun je genieten van luxe. Denk maar eens aan ligbedden die je doen wegzinken in vergetelheid.
De moderne mens wil dus ontspannen tuinieren, eten uit eigen tuin en relaxen in eigen tuin.

Inspiratie

Binnen en buiten
Er is geen verschil meer tussen binnen en buiten. Kleuren van meubels lopen door en sluiten op elkaar aan. Ook voor mensen met een balkon is deze trend weggelegd.
De tuin is een oase
We willen net als vorig jaar een tuin waar we in kunnen ontspannen. Veel beplantingen en natuurlijke verweerde materialen blijft een trend. Het verticaal tuinieren blijft ook nog hot in 2016. Klimplanten tegen muren en hekwerk geven de tuin een natuurlijke afscheiding.
Moestuin
Voor wie geen echte grote tuin heeft maar toch wil eten uit eigen tuin kan zich een minimoestuintje aanschaffen. Gemakkelijk in elkaar te zetten en je huidige tuin hoeft niet op de schop. Voor gezinnen met kinderen erg leerzaam en leuk!

Stijlvolle Eco-luxe

Wanneer je in bent voor een beetje stijlvolle luxe is het een trend om te kiezen voor een aantal basiskleuren in je tuin. Wit, groen en geel zijn prachtige kleuren die je kunt verwerken in bijvoobeeld polyester plantenbakken van polysterplantenbakken.nl, bloemen en andere tuin accessoires. Afgewisseld met een eye-catcher zoals een koperen schaal zal zeker de aanblik doen slagen. Wanneer je het voor het kiezen hebt wat een tuintafel betreft is deze van onbehandeld hout een fraaie aanwinst. Met het oog op de eco is gerecycled hout een mooie oplossing. Een aantal windlichten geven het geheel een gezellige uitstraling.

Nog een tip
Kies bloemen en planten die vogels en vlinders aantrekken. Heel rustgevend om wat mooi fluitende merels in je tuin te hebben. Vlinders geven een tuin iets sprookjesachtigs.